Vasaros naktys ir apverstas apelsinų pyragas

IŠBANDYTA IR PATVIRTINTA: viskas, ko reikia, nepamirštamai ir pačiai geriausiai vasarai:
*puiki draugų kompanija

*gera muzika

*ir tie nepakartojami…raudoni vakaraiDSC_0941

Daugiau nieko!, nesvarbu ar lyja, ar šalta, ar siaučia uraganai, ši vasara palieka nuostabius įspūdžius ir atsiminimus. Plaukai ir drabužiai jau prisigėrę laužo kvapu, batuose kas rytą randu įvairių žolių ir žolelių, tačiau tai kaskart primena nuostabias akimirkas su draugais. Tai, kol kas vienintelė tokia legendinė vasara, kurios kiekvieną dieną praleidžiu turiningai ir linksmai, netenka liūdėti ir tinginiauti!

SONY DSC

nežinau kaip man pavyko atrasti tokius nuostabius žmones, su kuriais neprailgsta nei viena minutė ar valanda, todėl stengiuosi branginti kiekvieną akimirką su jais, nes liko tik šiek tiek daugiau nei 3 metai kartu. Žinoma, gal mes neišsiskirstysim baigę mokyklą, tačiau vis tiek, tai nebebus tas pats. Bet dabar nereikia liūdėti! Linkiu ir kiekvienam iš jūsų, skaitančių mano įrašus, atrasti tą kompaniją su kuria praleistumėt daug nuostabių vasaros naktų!

SONY DSC

Mano brangiausioms! Su meile, iš vysos širdies! <3

Na, o karštos vasaros rytais, kai dar lieka kelios minutės namuose:

APVERSTAS APELSINŲ PYRAGAS

(pagal Gino D’Acampo “Buonissimo”)SONY DSC

Reikės:

  • 4-5 apelsinų
  • 5 kiaušinių
  • 120 g cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai tarkuotos apelsinų žievelės
  • 125 g miltų
  • 210 g cukrausSONY DSC

Gaminimas:

  1. Giliame puode cukrų(210g) sumaišykite su 3 šaukštais vandens ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.Nemaišykite šaukštu, nes taip cukrus gali kristalizuotis. Jei reikia, puodą pajudinkite laikydami už auselių.Cukrus pradės putoti ir karamelizuotis. Visą laiką stebėkite ir virkite, kol jis taps gintarinės spalvos (neleiskite pridegti ar per daug paruduoti).
  2. Karamelę supilkite į kepimo formą, kurioje kepsite pyragą. Nulupkite apelsinus ir supjaustykite juos 5 mm griežinėliais. Išdėliokite juos ant karamelės – taip, kad vienas ant kito šiek tiek užeitų ir suktųsi ratu. Atidėkite š šalį, kol gaminsite tešlą.
  3. Kiaušinius išplakite su 120 g cukraus, kol jie suputos ir sustandės. Atsargiai įmaišykite apelsinų žievelę, tada miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilkite ant apelsinų.
  4. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-45 min., kol tešla bus iškepusi ir sausa,patikrinkite su mediniu pagaliuku. Peiliu atlaisviname pyrago kraštus, ant viršaus uždedame lėkštę ir viską staigiai apverčiame – tik atsargiai, kad neapsitaškytume karamele!SONY DSC

Skanaus!

Vasaros HITAS!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s